header banner
Default

Tiltalt for drab på en gravid kvinde: - Jeg vil håne dig på din grav, når jeg kommer ud af fængsel


- Du har ingen ære. Hvis jeg ikke gør det, vil jeg blive som en hund i dit hus. Når jeg kommer ud af fængslet, vil jeg håne dig på din grav.

På lydfilen, specialanklager Anja Lund Liin torsdag afspiller i Retten i Holbæk, kan man høre, at to kvinder skændes.

- Er det dig og Sana (Yaseen, red.), der taler her? spørger anklageren den 34-årige tiltalte.

- Ja, svarer den lille spinkle kvinde svagt.

- Hvad mener du, når du siger: Når jeg kommer ud af fængslet, vil jeg håne dig på din grav? Hvorfor skulle du i fængsel? spørger anklageren.

- Nogle gange sagde vi sådan nogle ting til hinanden. Når man er sur og ked af det, siger man ting, man ikke mener. Det var normalt for os. Det er bare en lille bid af en samtale, du spiller her. Der er blevet sagt en masse ting før. Sana (Yaseen, red.) sagde også nogle grimme ting til mig. Jeg var ked af det. Jeg ville ikke gøre hende noget. Jeg kan ikke forklare det bedre, siger den 34-årige kvinde stille.

Levede i problemfyldt forhold

VIDEO: Bubber besøger Anny: Min datter skulle ikke lide mere
Ude og Hjemme

Bevisførelsen er nu afsluttet i sagen mod en 25-årig mand og en 34-årig kvinde, der begge er tiltalt for at have slået den gravide Sana Yaseen ihjel. De nægter sig begge skyldige.

Igennem fem dage har anklager Anja Lund Liin præsenteret vidner og tekniske beviser, der skal forklare hvordan og hvorfor, den 37-årige kvinde blev dræbt, og hvem der stod bag.

En stor del af vidnerne er ligesom de to tiltalte og den dræbte afghanske statsborgere. En efter en har de, indkaldt af anklagemyndigheden, aflagt forklaring i Retten i Holbæk, hvor de skal fortælle om de observationer, de har gjort i forhold til drabet på Sana Yaseen, det forhold hun var i, og hvad der skete den 3. november sidste år, da den 37-årige kvinde blev slået ihjel med kniv efter en aftenvagt på Plejecenter Samsøvej i Holbæk. 

Forklaringerne er mange og lange, de foregår via tolk og ofte bliver der ikke svaret på det, der bliver spurgt om. 

Dog er der nu, hvor det sidste vidne har afgivet forklaring, tegnet et billede af et lesbisk par, der levede i et problemfyldt parforhold.

Tiltalt var ulykkelig og urolig

VIDEO: Han havde været træls gennem en længere periode
chrpoulsen1

På den ene side stod Sana Yaseen, der var 37 år, mor til en pige og gravid i 26. uge. Hun gik på arbejde som plejehjemsassistent i Holbæk, og ville gerne bevare sin romantiske relation til sin kvindelige kæreste S., samtidig med at hun gerne ville have en mand i huset. 

Sana Yaseen rejste derfor til Iran for at blive muslimsk gift med en mand, som hun også blev gravid med. Det var planen, at manden skulle komme til Danmark og bo sammen med de to kvinder.

På den anden side stod den nu tiltalte 34-årige S. Hun ville gerne bevare relationen til Sana Yaseen, selvom den var præget af skænderier. 

Lydfiler har afsløret, at S. var ulykkelig over, at Sana Yaseen ville bringe en mand ind i forholdet, og flere vidner har fortalt, at S. var urolig for, hvad det ville betyde for hendes liv, og for hendes opholdstilladelse i Danmark, hvis hun pludselig skulle leve alene.

Dertil kommer den 25-årige tiltalte mand F., der kom til Danmark fra Afghanistan seks uger før, Sana Yaseen blev slået ihjel. 

Ifølge hans eget udsagn havde han fulgt den nu tiltalte S. på sociale medier i et års tid, før han kom til Danmark. De mødtes i Danmark og han foreslog, at de skulle gifte sig. 

Ifølge vidner var F. meget forelsket i S. og ville gøre alt, hvad hun bad om. Vidner har forklaret, at det var S., der fik F. til at slå Sana Yaseen ihjel, hvilket begge tiltalte dog altså nægter.

Vidne: Det var hende, der fik ham til det

VIDEO: Sibling to Brother with ADHD: Now he is in prison
TV 2 Kosmopol

Torsdag vidner således en ung afghansk mand, der kortvarigt var sammen med de tiltalte på drabsdagen. Anklager Anja Lund Liin afspiller en overvågningsvideo med lyd fra en telebutik. Her var de tiltalte og vidnet inde på drabsdagen for at få ordnet et nyt simkort til den tiltalte F.

Få uger efter kommer vidnet retur til telebutikken, og her taler han med den afghanske indehaver af telebutikken. Vidnet fortæller, at det var den 34-årige tiltalte kvinde, der sagde til den tiltalte F. at han skulle slå Sana Yaseen ihjel.

- Hvor ved du det fra, spørger anklager Anja Lund Liin vidnet.

- Det var bare noget, jeg antog, siger vidnet.

Vidnet har selv været sigtet i sagen, men sigtelsen er frafaldet igen.

En anden, der skal afgive forklaring i retten torsdag, er det unge afghanske vidnes far. Han fortæller, at den tiltalte F. ved omkring tre lejligheder har overnattet hjemme hos ham og hans fire børn. Det sluttede dog brat, da han hørte, at F. og Sana Yaseen højlydt havde skændtes udenfor hans lejlighed. 

Konflikten havde drejet sig om, at Sana Yaseen ikke var tilfreds med, at F. var forelsket i S., og ville giftes med hende, da de to kvinder jo udgjorde et par.

Sagen indeholder altså en lang række af forhold og giftermål, der ikke er nemme at holde rede i.

Tiltalte var i telefonisk kontakt på drabsdagen

VIDEO: Hvordan straffer vi drab i Danmark?
P3 Essensen

Til gengæld indeholder sagen også en lang række tekniske beviser, der er lettere at navigere i. Ved at gennemgå både overvågningsmateriale og teledataoplysninger er det lykkedes for Midt- og Vestsjællands Politi at stykke meget af den 25-årige tiltalte F.s færden sammen på drabsdagen.

Her kan man konstatere, at F. tog fra asylcenter Sandholm til Holbæk tidligt den 3. november 2022. Han opholdt sig i Holbæk hele dagen, fik et nyt simkort i telebutikken og befandt sig også i nærheden af Sana Yaseens arbejdsplads i flere timer den dag, Sana Yaseen blev slået ihjel. 

Ud fra teledata ved man også, at den 34-årige kvinde S. og den 25-årige mand var i telefonisk kontakt mange gange den dag, helt op til drabstidspunktet. 

På overvågningsmateriale kan man yderligere konstatere, at de flere gange i løbet af den 3. november befandt sig de samme steder i Holbæk.

Fandt drabsoffers blod på jakke

VIDEO: 30 dages fængsel for at dræbe Ida? - Dødskrydset (3:3) dokumentar
TV2 Østjylland

Ligeledes har efterforskerne konstateret, at den 25-årige dagen efter drabet købte et nyt sæt tøj i herretøjsforretningen Jack & Jones i Holbæk, før han vendte hjem til asylcenter Sandholm. 

Ifølge hans eget udsagn fordi han havde været beruset og havde lagt sig tilfældige steder på græs og bænke i Holbæk i løbet af natten, så hans tøj var blevet snavset.

Den 25-årige blev undersøgt for de skader, han havde på kroppen, da han blev anholdt. En retsmediciner har i retten forklaret, at manden havde snitsår på hænderne og på sit ben, og at disse lignede sår, man kunne påføre sig selv, mens man brugte en kniv.

Desuden har politiet fundet den 25-åriges jakke, der har DNA og blod fra den dræbte Sana Yaseen på sig.

Sagen fortsætter den 1. november, hvor anklager og forsvarere vil procedere sagen. Der forventes endelig afgørelse i sagen den 6. november.

Sources


Article information

Author: Jason Brown

Last Updated: 1699431722

Views: 1084

Rating: 4 / 5 (117 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jason Brown

Birthday: 1933-04-02

Address: 585 Larry Bypass Apt. 422, Ramosburgh, MO 24598

Phone: +4576772265516360

Job: Article Writer

Hobby: Beer Brewing, Board Games, Rock Climbing, Knitting, Card Games, Fishing, Lock Picking

Introduction: My name is Jason Brown, I am a fearless, unguarded, multicolored, variegated, valuable, accessible, ingenious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.