header banner
Default

Kriptokoin com: Ripple SEC Davasını Kazanırsa XRP Fiyatı Ne Olur?


  1. Haberler
  2. Haberler

yayınlandı güncellendi

64

Ripple SEC Davasını Kazanırsa XRP Fiyatı Ne Olur?

Ripple SEC Davasını Kazanırsa XRP Fiyatı Ne Olur?

Kripto para piyasasının yakından takip ettiği, 2 yılı aşkın süredir devam eden Ripple-SEC davasının bu yıl sona ermesi bekleniyor. Dava sonucu, XRP ve altcoin sektörünü doğrudan etkileyecek. Uzmanlar her iki yönde sonucu da nasıl değerlendiriyor, göz atalım…

Ripple (XRP) fiyatı ne durumda?

VIDEO: RİPPLE XRP 2025 YILI FİYAT TAHMİNLERİ!
Kripto Adam

Ripple Labs tarafından oluşturulan XRP, geçen ay 0,57 dolar ile yılın en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra 0,47 dolar civarında seyrediyor. XRP’nin fiyatı, Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 30.000 ve 1.900 doların üzerine çıkmasının ardından arttı.

Ancak XRP, yatırımcıların bu hafta satmaya ve kar elde etmeye başlamasıyla göstergelerde düşmeye başladı. Yaklaşık iki hafta boyunca olağanüstü performans sergiledikten sonra son yedi gün içinde yaklaşık %12 düştü.

XRP’nin fiyatı, Ripple Labs ile SEC arasında devam eden yasal anlaşmazlık nedeniyle hala sıkı bir şekilde kısıtlanıyor. Soru şu ki, Ripple SEC davasını kazanırsa, fiyat ne kadar yükselebilir?

Ripple, SEC davasını kazanırsa boğaların ilk hedefi hangi seviye olacak?

Finder’daki finans uzmanları, XRP için iki fiyat tahmini paylaştı. Biri, Ripple SEC davasını kazanırsa ne kadar yükseğe çıkabileceği ve ikinci senaryo, Ripple kaybederse ne kadar düşebileceği.

Finder’ın tahminine göre, Ripple SEC davasını kazanırsa, XRP Aralık 2025’e kadar 3,81 dolara ulaşabilir. Böyle bir hareket, ATH seviyesi olan 3,4 dolara kıyasla yaklaşık %12’lik bir artış anlamına gelecek.

Uzmanlara göre, “Kripto para piyasaları bir gruba girmeyi sever ve eğer XRP SEC davasını kazanırsa, kripto para piyasasında gerçek bir piyasa patlaması olur.” Tahminler, olumlu bir dava sonucunda XRP fiyatının eski zirvelerini geri alacağını öneriyor.

Peki kaybederse?

VIDEO: Simpsonlar’ın XRP Coin Tahmini, SEC Davası Tamamlandıktan Sonra Gerçekleşebilir
BeInCrypto Türkiye

Analistler daha sonra, Ripple SEC davasını kaybederse neler olabileceğini de tahmin etti. Fiyat tahminine göre, XRP 2025’te 1 doları aşamayabilir ve sadece 0,98 doların altında dalgalanabilir. Bu da şu anki 0,47 dolarlık fiyata kıyasla yaklaşık %100’lük bir artış anlamına gelecek.

Finder’a göre “Ripple kaybederse, ki bu kimsenin istemediği bir sonuç, XRP olumsuz etkilenecek ve belirsizlik küresel yatırımcıları bu dijital para birimini satmaya sevk edebilir.”

Uzmanlar ayrıca, Ripple’ın SEC davasını kaybetmesi halinde, bunun piyasanın “diğer kripto para şirketlerinin SEC tarafından hedef alınacağına” ilişkin genel algısını etkileyebileceğini öne sürüyor.

SEC-Ripple davası ne durumda? Karar ne zaman çıkacak?

VIDEO: 2024 XRP fiyat tahmini! Ripple davayı kazanınca XRP kaç dolar olacak? #xrp #ripple
Kripto Bad'lik Amiri

Blockchain şirketi, 2020 Aralık ayında SEC davası ile karşı karşıya kaldı. ABD’li düzenleyici, Ripple Labs ve iki yöneticisi olan Brad Garlinghouse ve Chris Larsen hakkında, XRP’nin menkul kıymet olarak kabul edilmesine ilişkin yasadışı bir teklif sundukları iddiasıyla suçlamada bulundu.

Dava devam ederken, Ripple Labs ve SEC arasında bir dizi tartışma yaşanıyor. Ripple, SEC’nin davasının XRP’nin piyasadan çekilmesine yol açtığını belirtirken, SEC ise XRP’nin menkul kıymet olduğunu ve dolayısıyla SEC düzenlemelerine tabi olduğunu iddia etti. 2023’e uzanan davanın bu yıl sona ermesi bekleniyor.

Duyuruldu: Ripple Davasında Karar Bu Tarihte Çıkabilir!

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere, XRP yanlısı bir avukat olan John Deaton, davanın Nisan ayında sona erebileceğini ifade ettiği açıklamalarda bulundu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitterda, Facebook‘ta ve Instagram‘da takip edin ve Telegram ve YouTube kanalımıza katılın!

Ripple SEC Davasını Kazanırsa XRP Fiyatı Ne Olur?

# sec # sec ripple davası # XRP (XRP) # xrp fiyat analizi

Sources


Article information

Author: Ashley Garza

Last Updated: 1698937562

Views: 1192

Rating: 3.5 / 5 (83 voted)

Reviews: 94% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ashley Garza

Birthday: 1958-03-09

Address: 23258 Colleen Turnpike Apt. 945, Port Patrick, DC 10320

Phone: +4590754898919751

Job: SpaceX Engineer

Hobby: Painting, Motorcycling, Puzzle Solving, Fishing, Metalworking, Coffee Roasting, Photography

Introduction: My name is Ashley Garza, I am a radiant, tenacious, rich, treasured, artistic, bold, skilled person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.