header banner
Default

Na de aanzienlijke stijging van de prijs van Bitcoin is de optimisme onder investeerders steeds groter geworden


Bitcoin (BTC) staat momenteel volop in de schijnwerpers na zijn reusachtige sprong tot een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Steeds meer investeerders geloven in de komst van een spot Exchange Traded Fund (ETF) voor bitcoin en anticiperen hier momenteel op. Blockchain-data geeft bovendien positieve signalen weer waaruit blijkt dat investeerders ook steeds meer vertrouwen krijgen in een hogere bitcoin koers.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis Advertentie Bitvavo

Grote bitcoin uitstroom bij beurzen

VIDEO: Optimism for bitcoin ETF sends crypto past $35K, Opimus CEO says, 'might be a bit of disappointment'
Yahoo Finance

Terwijl de bitcoin koers gisteren tot een piek van om en nabij de 35.000 steeg, hebben grote cryptobeurzen een netto-uitstroom ervaren. Dit betekent simpelweg dat er meer bitcoins van de beurs zijn opgenomen dan dat er zijn gestort.

Dit is een interessante en bovenal positieve ontwikkeling. Investeerders nemen cryptomunten doorgaans op vanuit gecentraliseerde beurzen met de intentie deze voor een lange tijd vast te houden. De cryptomunten stromen namelijk vaak naar eigen wallets waar de investeerder de volledige controle heeft over de activa. Andersom worden cryptomunten juist richting beurzen gestuurd met als doel deze op de markt te dumpen.

De ontwikkeling weerspiegelt een groeiend optimisme over het verloop van de bitcoin koers. Dit valt samen met het toenemende vertrouwen over de komst van een bitcoin spot-ETF, de aanjager van de opwaartse bitcoin-trend.

Data van Crypto Quant laat zien dat de grootste uitstroom werd geregistreerd bij Binance, de grootste exchange ter wereld. In een tijdsspan van 24 uur werd er voor meer dan 500 miljoen dollar aan bitcoin van de beurs opgenomen. Crypto.com en OKX nemen plek 2 en 3 in beslag met respectievelijk 49,4 miljoen dollar en 31 miljoen dollar aan uitstroom. De meeste andere beurzen zagen minder dan 20 miljoen dollar aan BTC verdwijnen.

Advertisement

Enorme verliezen crypto short traders

VIDEO: My thoughts on Optimism (OP) Crypto
InvestAnswers Clips

De grote prijsstijging heeft ook tot veel verliezen geleid bij zogenoemde short traders. Dit zijn handelaren die speculeren op een koersdaling. Maar liefst 177 miljoen dollar aan bitcoin short-posities werden geliquideerd als gevolg van de sterke opwaartse beweging.

Liquidatie van een short-positie verwijst naar het proces waarbij een handelaar de onderliggende bitcoin terug moet kopen. Deze verhoogde koopdruk draagt op positieve wijze bij aan de koersstijging. Wanner er een groot aantal short-posities gesloten worden is er sprake van een zogeheten short squeeze. Deze kettingreactie was gisternacht duidelijk zichtbaar in de stijgende koers van bitcoin.

Sources


Article information

Author: James Perez

Last Updated: 1698774003

Views: 888

Rating: 3.7 / 5 (85 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: James Perez

Birthday: 1961-08-01

Address: 3424 John Keys, Pearsonshire, CO 02876

Phone: +4392877160951309

Job: Article Writer

Hobby: Camping, Cross-Stitching, Gardening, Embroidery, Writing, Photography, Puzzle Solving

Introduction: My name is James Perez, I am a candid, dazzling, forthright, Adventurous, venturesome, accessible, cherished person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.