header banner
Default

Nog een crypto-dienst wordt gestaakt door Binance, dat zich verder terugtrekt uit de Europese Unie


Crypto exchange Binance is al een flinke tijd het middelpunt van de barre omstandigheden in de crypto-industrie. De afgelopen maanden is het bedrijf hard gekrompen, en helaas is hier nog geen einde aan gekomen. Nu schrapt Binance zijn eigen betaaldienst in Europa.

🎁 Nieuw: Bitcoin mining vanuit huis! Eerste €500 cadeau Advertentie Rollman Mining

Binance heeft al een tijd in verschillende landen betaalpassen, waarmee je in reguliere winkels kunt betalen met crypto. De exchange werkt voor de pas namelijk samen met betalingsverwerkers zoals Mastercard en Visa, wiens betaalpassen door vrijwel iedere verkoper met een pinautomaat worden ondersteund.

Het bedrag in fiat-valuta wordt automatisch omgerekend door de betalingsverwerker. Vervolgens trekt de crypto exchange het automatisch af van je balans op de exchange. Naast het feit dat je hierdoor minder afhankelijk bent van een traditionele bankrekening krijg je met de pas ook cashbacks. De pas werd in 2020 al in Europa geïntroduceerd, en veel andere landen volgden hierna. In 2022 was Argentinië aan de beurt, en begin 2023 volgde Brazilië.

Op sociale mediaplatform X toont de gebruiker @WazzCrypto een e-mail die Binance naar zijn gebruikers heeft gestuurd, waarin staat dat de betaalpas vanaf 20 december om 2 uur Nederlandse tijd niet meer te gebruiken zal zijn. Accounts van gebruikers blijven verder onaangetast.

Wow @Binance is really ending their Visa Card in Europe

What a shame, I’ve literally paid all my living experiences for the past 3 years with crypto through this card

It’s not looking good bruh pic.twitter.com/HIB0lkYkDY

— Wazz (@WazzCrypto) October 20, 2023

Advertisement

Weinig positief nieuws voor Binance

VIDEO: Binance trekt terug uit Duitsland | Opnieuw bank VS in de problemen | Crypto nieuws vandaag | #922
BLOX

Bloomberg bevestigt het nieuws. In augustus trok zowel Mastercard als Visa zich terug uit de samenwerking met Binance omdat het bedrijf onder vuur ligt met beleidsmakers. In juni klaagde de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) Binance aan omdat het onder andere fraude zou hebben gepleegd.

De cryptobeurs is niet alleen gestopt in Nederland. Het heeft zich ook uit veel andere landen teruggetrokken, waaronder uit Rusland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Tegelijkertijd heeft het weer een bankpartner voor binnen de Europese Unie. Helaas lijkt dat het enige lichtpuntje voor de exchange te zijn. Binance’ marktaandeel is namelijk hard gedaald door alle chaos.

Sources


Article information

Author: Christopher Moore

Last Updated: 1699172282

Views: 1228

Rating: 3.9 / 5 (43 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Christopher Moore

Birthday: 1936-03-15

Address: 134 Joseph Parkways, Joneshaven, CT 94931

Phone: +3531908893499194

Job: Virtual Reality Developer

Hobby: Cycling, Yoga, Running, Chess, Skiing, Camping, Woodworking

Introduction: My name is Christopher Moore, I am a persistent, multicolored, audacious, expert, dazzling, sincere, intrepid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.