header banner
Default

Een aanzienlijke update van de Cardano zal binnenkort plaatsvinden


Er wordt achter de schermen bij het Cardano (ADA) netwerk nog altijd hard gewerkt aan de toekomst. Een van de bedrijven die aan Cardano werkt, Input Output Hong Kong (IOHK), heeft onlangs in een officieel bericht bekendgemaakt dat een nieuwe grote update bijna klaar is om uitgerold te worden. Deze keer gaat het om de Mithril update, die een aantal belangrijke verbeteringen met zich meebrengt.

Bitcoin-mining nu voor iedereen! ⚡⛏️ €500 korting via Crypto Insiders! Advertentie Rollman Mining

Cardano Mithril upgrade

VIDEO: CARDANO (ADA) UPGRADE: Mis de volgende grote stijging van Cardano NIET! [ADA Prijsverwachting]
Corné Marchand

Op dit moment is de Mithril update in de laatste testfase en worden voorbereidingen al getroffen om Mithril op het mainnet van Cardano te lanceren. Lang zullen we dus niet op deze update hoeven wachten. Maar wat zijn de veranderingen precies die het met zich mee zal brengen?

Mithril werd in augustus van het vorige jaar al aangekondigd, en de update heeft vooral te maken met zogeheten nodes. Deze nodes zijn als het ware de ruggengraat van de volledige blockchain. Zij behouden een historie van alle transacties die worden gemaakt en bezitten ook een kopie van de Cardano blockchain. Op dit moment zijn er twee manieren waarop je node operator kan worden.

Cardano nodes

VIDEO: HUGE CRASH COMING FOR CARDANO ADA?
Cheeky Crypto

Je kunt een full node laten draaien, maar hiervoor moet je dus een volledige kopie van de Cardano blockchain downloaden en valideren, wat een bestandsgrootte van zo’n 100GB heeft. Een andere manier is om een lightweight versie te draaien door gebruik te maken van API’s van externe partijen.

Mithril hoopt de voordelen van beide methodes te combineren. Zonder al te veel op de extreem technische details in te gaan zal dat betekenen dat het draaien van een node op Cardano een stuk toegankelijker en efficiënter moet worden.

Dat betekent natuurlijk dat de decentralisatie van het netwerk wordt verbeterd. Immers, de drempel om actief te worden in het Cardano netwerk wordt verlaagd. Volgens IOHK komt dit de ‘decentrale besluitvorming’ van het netwerk behoorlijk ten goede. Daarnaast wordt het netwerk ook beduidend veiliger. Meer nodes betekent in de basis een veiliger netwerk.

De precieze datum van lancering moet nog bekendgemaakt worden.

Sources


Article information

Author: Tara Hernandez

Last Updated: 1698804241

Views: 985

Rating: 4.1 / 5 (86 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tara Hernandez

Birthday: 1943-08-25

Address: 70823 Randall Courts, Lake Jonathan, SC 43860

Phone: +3550744143449878

Job: Air Marshal

Hobby: Cycling, Fencing, Robotics, Mountain Climbing, Coin Collecting, Raspberry Pi, Knitting

Introduction: My name is Tara Hernandez, I am a honest, clever, dazzling, important, unguarded, valuable, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.